Sponsorer sökes.

Eftersom det verkar finnas ett allmänt intresse för sidan och den har ca 500 besök om dagen så borde den kunna fungera som annonsplats också.

Att jag också får mail så fort nått inte fungerar  tyder också på att sidan fyller ett behov. Varför vill så få sponsra den då ?

Mottagare 1 är ansluten via en 5 GHz Ubiquity Radiolänk ett hopp på 15km. Kostar att hålla igång förutom dom 6000 den kostade att köpa.

Mottagare 2 är ansluten till Internet via en annan 2,4 GHz Ubiquity länk till en privatperson som råkar bo nära mottagaren, därifrån skickas sedan informationen till web-servern som visar informationen för dig. Det är inte en bra lösning i längden. Den borde ha ett eget abonnemang.

Sedan är det en Windows server där Shipplotter går och en Linux server där websidan presenteras. Shiplotter servern skulle behöva bytas ut innan den stannar själv. Websidan skulle behöva läggas på en publik server.

Målet är inte att tjäna pengar utan att få in pengar till driftkostnaderna. Åskan har tagit länkarna ett par gånger, och det lär säkert hända igen.

Ev intäkter från Google annonserna som finns i gästboken går till den som driver gästboken inte till mig.

Intresserad kontakta